Fotórestaurátor

fényképek új fényben

nyariszunet fdr 190pxr

 

Miért fotózunk?

fotoskonyv megjelent

(Kattints a képre!)
Rendhagyó és olvasmányos könyv,

a Fotodoktor tollából.

 

 

 

10 súlyos fotós hiba

Tudd meg,
hogy "vétkeztél" e már!
kattints a képre
az ingyenes letöltéshez!

 

 

 

Monitor kalibrálás

monitor kalibralas elotte utanaMonitorok, laptopok és nyomtatók kalibrálása.

Képek a falon csoportokban

Ahelyett, hogy megpróbálnánk a szoba összes falán fényképeket elhelyezni, képezzünk kis "szigeteket" belőlük!

Fénykép csoport

Amikor csoportosítjuk képeinket, legyen a csoportban hasonlóság. Például legyen az összes kép fekete-fehér, ábrázolja mindegyik a Nagyit, vagy elevenítse fel egy sárkányeregetős délután legszínesebb pillanatait. Jó ha van egy hangsúlyosabb fénykép, amit körülvesznek hasonló képek. A csoport fő eleme lehet egy úgynevezett "dobozkeret" is, amiben elhelyezhetjük a régi fotómasinát, a nagyi balettcipőjét vagy a sárkányeresztő spulnit.

dobozkeret
dobozkeretEgyforma szín? keretek és paszpartuk
fényképcsoportFényképcsoportunkhoz válasszunk különböző színű, formájú és profilú kereteket ha szeszélyes, izgalmas hatást akarunk elérni! Az összhangot megteremthetjük úgy például, hogy a keretekben hasonló színtónusú képek vannak (régi fényképek szépia tónusban) vagy a keretléceknek/paszpartunak a színe hasonló árnyalatú.

Sorban elhelyezett képeknél játszhatunk a méretek adta ritmussal (kicsi-nagy-kicsi) Helyezhetjük a képeket a tetejükkel, aljukkal vagy a közepükkel egy vonalban, (hosszú képsornál ezeket még variálgathatjuk is.)

 

Ugyanolyan képkeret egy csoportos képelhelyezéshez? Inkább ne! Az egyforma képkeretekben csoportosan elhelyezett képek tradicionális, kimódolt hatást keltenek. (és ha évek múlva egy újabb képet akarunk a sorba, lehet hogy már nem is kapható az a fajta keretléc)

Copyright © Roskó István fényképész – Minden jog fenntartva!