Fotórestaurátor

fényképek új fényben

Szűkíts! Hegyezd ki magad egyvalamire!

Szakosodj egyetlen témára:
Mondjuk fotózd ugyanazt a modellt/tájat 60 éven keresztül. Fotózd le magad minden nap. Fotózz felhőket és tudd, hogyan képződnek és hol fordulhatnak elő. Fotózz papírsárkányokat (készítés közben is). Fotózz lovakat és tudd mikor mit miért csinálnak. "Fésüld" a homokot és fotózz zen kőkerteket.

Természetfotózás:
Odamész, jól néz ki, katt, lekapod. Éles, helyesen exponált. Hát ez nem sok. Ismerd meg azt amit lefotózol legyen az állat, növény vagy természeti jelenség. Megismered, tanulmányozod, megtanulod a latin nevét, kivárod a legoptimálisabb évszakot, időpontot, fényt, szöget perspektívát, kiválasztod az odaillő technikát... és lehet, hogy még így sem lesz OLYAN. Szerencse is kell hozzá és nem csak rögzíteni kell, hanem MUTATNI.

liliomok-bw-1


Sport:

Kérdezd meg a sportolót arról, hogy ő mit tart nehéznek/érdekesnek, hol lehetnek jó pillanatok. Ne feledd, hogy a por, a felfröccsenő víz, a bemozdulásos életlenség mind mind hozzáad a dologhoz. Gyors autófókusz és motor nélkül is lehet éles a kép, ha előre tudod hol lesz a téma akkor amikor le fogod fotózni. A point & shot digitális gépeknél itt jobb lehet egy hagyományos filmes gép. Itt is főszerepet játszhat a szerencse (ha mondjuk éppen felboruló rally-autót szeretnél)

Copyright © Roskó István fényképész – Minden jog fenntartva!